Özgür Özel’den Arapça tabela tartışmalarıyla ilgili açıklama

31 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP’li belediyeler, ilk iş olarak Arapça tabelalara yöneldi..

Birçok ilde gerçekleşen Arapça tabela sökümüne ise Genel Başkanı Özgür Özel’den bir açıklama daha geldi.

Arapça tabelaları savunmadığını ancak bunun kanuna aykırı olduğunu belirten Özel, “Arapça tabelaları yırtan başkanı görüntüsü bizim açımızdan doğru bir görüntü değil.” dedi.

Sözcü TV canlı yayınında konuşan Özel, bir de örnek verdi.

“Belediye başkanı yangın çıktığında itfaiye kullanmıyorsa, tabelayı da sökemez”

Özel, “Burada belediye başkanı nasıl itfaiye kullanmıyorsa yangın çıktığında nasıl belediye başkanı su patladığında gidip de vanayı kapatmıyorsa onu sökmek sizin işiniz değil. Düzenlemeye uygun talimat vermek işiniz.” dedi.

“İngilizce ve Fransızca tabelalar da hoşuma gitmiyor”

CHP Genel Başkanı şu ifadeleri kullandı:

Bu konudaki leyhte aleyhte bütün beyanlarımı büyük bir özgüvenle tekrar ederim. Benim dediğim şu: ‘Arkadaşlar, televizyonlarda Arapça tabelaları yırtan belediye başkanı görüntüsü bizim açımızdan doğru bir görüntü değil.

“İşiniz düzenlemeye uygun talimat vermek”

Ayrıca Tabela Kanunu’na aykırı tabelalar rastgele asamazlar. Ama bu yolu yöntemi kanuna göre ihtarda bulun, kendisinin sökmesi lazım. Sökmüyorsa zabıta yolla, uyar. En sonunda usulüne uygun söktür ama İngilizceyi de söktür Arapçayı da. Bunu söyledim. Dedim ki ‘Burada belediye başkanı nasıl itfaiye kullanmıyorsa yangın çıktığında nasıl belediye başkanı su patladığında gidip de vanayı kapatmıyorsa onu sökmek sizin işiniz değil. Düzenlemeye uygun talimat vermek işiniz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x