Ankara (İGFA) – TBMM Genel Kurulu, Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine başlıyor.
Yapılan teklifle, memurlar arasında sözleşmeli statüden kadrolu statüye geçenler de 8 yıl boyunca herhangi bir disiplin cezası almamışlarsa ilave bir kademe hakkına sahip olacaklar. Uzman yardımcılığına atanmış kişiler için yeterlik sınavı en geç 6 ay içinde yapılacak. Uluslararası kuruluşlarda veya kamu sermayeli kuruluşların yurt dışındaki birimlerinde çalışan memur eşlerine görev süresince en fazla 10 yıl süreyle aylıksız izin verilebilecek.
Devlet Denetleme Kurulu, vakıflar, kooperatifler, birlikler ve bunların iştiraklerinde idari inceleme, araştırma ve denetlemeler gerçekleştirebilecek.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, döner sermaye işletmesi kurma yetkisine sahip olacak.
TBMM gündemine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Hatay, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde deprem nedeniyle mükellefiyet kaydı bulunan ve 30 Kasım 2024’te mücbir sebep hali sona eren mükelleflerin mücbir sebep halini uzatma yetkisi verilecek.
Malul ve engellilerin araç alımında istisna kapsamına girecek araçları belirlemek için Cumhurbaşkanı yetkili olacak.
Genel Kurul, bu teklifin görüşülmesinin ardından 1 Ocak 2015 öncesine ait ödenmemiş Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerinin tahsilinden vazgeçilmesine ve aile hekimliğiyle ilgili düzenlemeleri içeren bir kanun teklifini görüşecek.
TBMM Adalet Komisyonu, Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi’ni ele alacak. Bu teklife göre, 8 yılını doldurmuş hakim ve savcılar Akademide öğretim elemanı olarak görev yapabilecek.
Ayrıca Salı ve çarşamba günleri Meclis’te grupları bulunan siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek.